Hitta rätt kompetens

Vad vi gör

Vi på Friday hjälper dig att attrahera och rekrytera talanger inom IT och teknik. Vi arbetar med alla typer av företag och organisationer.


Våra tjänster

Kompetensförsörjning med fokus på unga talanger

Rekrytering & inhyrning

Med Friday har du alltid möjlighet att ”hyra först och rekrytera sedan”. Det innebär att vi hittar rätt talang som initialt blir anställd hos oss. Om du tycker att allt känns rätt, har ditt företag alltid möjlighet att rekrytera efter avtalad period. Friday finns alltså med som en trygghet hela vägen, för att säkerställa att allt fungerar på bästa möjliga vis. Både för talangen och för din verksamhet.

Ex-jobbsrekrytering

Med denna tjänst väljer du vilka talanger du vill ha – före alla andra. Vi hjälper ditt företag med rekrytering till era ex-jobb, med fast anställning som slutmål. Genom att göra en personlig matchning och rekryteringsprocess, ökar sannolikheten att ditt företags exjobb blir en värdefull rekryteringsbas för framtiden.

Talangprogram

Är ditt företag i behov av att på kort tid stärka upp med ett flertal unga talanger? Vi kan då skapa skräddarsydda koncept där vi förser er med rätt medarbetare och ger dem en kickstart. Den här formen av program är attraktivt för kandidater. Det är också ett effektivt sätt för ditt företag att rekrytera och introducera nya medarbetare till verksamheten.

Talangprogram

Läs mer om hur vi hjälpt företag som Volvo, SEK och Perstorp med att skapa framgångsrika talangprogram.

Hur vi arbetar

Allt handlar om att lära känna varandra

För att lyckas med en perfekt matchning vill vi lära känna er ordentligt. Det här gör vi bland annat genom att träffa medarbetare hos er, som idag har den roll som söks.

Vi har genom åren arbetat nära flera av Sveriges tekniska universitet. Genom personlig kontakt under utbildningen lär vi känna studenterna på riktigt. Vi vet var de mest passionerade ingenjörerna finns. Vilka skolor som har nischade inriktningar och var stans vassaste systemutvecklare hänger.

Så låt oss berätta för kandidaterna vad just ditt företag har att erbjuda. Beroende på hur ert behov ser ut, har vi flera olika kanaler för att hitta rätt kompetens.


Varför Friday?

Vi är talangernas bolag. Det är en stor fördel för våra kunder.

Talent first

Vår process utgår till stor del från kandidaterna själva. Vi träffar dem löpande för att förstå vad de brinner för. Samtidigt ser vi vilken kompetens de har. När det sedan är dags, matchar vi med rätt möjligheter hos våra kundföretag.

Teknisk förståelse

Vi har hög ambitionsnivå när det gäller att förstå våra kunders tekniska behov – och talangers kompetens. Detta är en nyckelfaktor för att lyckas med det vi gör. 

Personlig kontakt

Vi vill vara såväl kundens som kandidatens självklara partner inom vår nisch. Därför värdesätter vi den personliga kontakten högt. För oss är det viktigt att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt. Det är då relationer blir långsiktiga.


Några av våra kunder

Heart Aerospace
Volvo
Polestar
ABB
Electrolux
Pagero
 • Heart Aerospace
 • Volvo
 • Polestar
 • ABB
 • Electrolux
 • Pagero
Vi är alla olika, och våra intressen och drömmar är vitt skilda. Därför är det viktigt för oss på Friday att kunna erbjuda många olika inriktningar inom IT och teknik. Dels för att du som talang ska hitta rätt. Dels för att du som kund ska få den kompetens som du efterfrågar.

 • Redo för en ny utmaning?

  Är du intresserad av att ta ett första möte för att se hur vi kan hjälpa dig?

 • Behöver du rekrytera talanger?

  Är du intresserad av att ta ett första möte för att se hur vi kan hjälpa dig?

Våra kontor
Göteborg
Kungsportsavenyn 10
411 36 Göteborg
Stockholm
Skeppsbron 38
111 30 Stockholm
Malmö
Nordenskiöldsgatan 11 A
211 19 Malmö

Linköping
Gamla Tanneforsvägen 92
582 52 Linköping

Friday 2024®
Long for tomorrow

Kontor
 
Göteborg
Kungportsavenyn 10
411 36
Stockholm
Skeppsbron 38
111 30 Stockholm
Malmö
Nordenskiöldsg. 11 A
211 19 Malmö

Linköping
Gamla Tanneforsvägen 92
582 52 Linköping

Friday 2024®

Long for tomorrow