Teknisk skribent till JENSEN i Borås

JENSEN söker en teknisk skribent till en långsiktig roll eftersom man kommer att växa stort under 2022 med många nya uppdrag. Om du är duktig på teknisk engelska och vill arbeta i denna typ av roll är detta en fantastisk arbetsplats med många härliga kollegor. Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök här
markerBorås
22.12.2021

OM TJÄNSTEN: 

Nu söker vi en teknisk skribent till JENSEN Sweden med säte i Viared utanför Borås. Bolaget har växt enormt under 2021 och kommer att göra likaså kommande år med stora planer och högt uppsatta mål. Därav behöver man nu förstärka med en person som kommer arbeta med varierade uppgifter som rör teknisk dokumentation och texter.

I huvudsak kommer man att skriva produktrelaterade manualer, riskanalyser och reservdelsinstruktioner. Även annan dokumentation i form av funktionsbeskrivningar eller mallar för datainsamling kommer att vara återkommande inslag. Då bolaget är verksamma på global nivå kommer dokumentationen både vara på engelska och svenska vilket ställer krav att du är mycket bekväm i att författa texter på båda språk.

För närvarande befinner man sig i ett teknikskifte med övergång till ny dokumentationsplattform. Din anställning kommer således initialt innebära att du kliver in i detta projekt och stöttar upp med att lyfta över äldre dokumentation, manualer och beskrivningar till den nya plattformen.

Du kommer att ha kontakter med interna avdelningar i ditt dagliga arbete, där man framförallt arbetar nära produktutveckling, sälj och eftermarknad. Även externa kontakter kan förekomma med övriga bolag inom JENSEN-koncernen såväl som översättningsbyråer.

Sammanfattningsvis kommer du att:

 • Författa produktmanualer, riskanalyser, reservdelsinstruktioner och funktionsbeskrivningar
 • Sköta all tillhörande administration för att säkerställa att dokumentation hanteras korrekt i systemen och når ut till berörda parter
 • Delta i projekt för att kliva över till ny dokumentationsplattform
 • Samarbeta med interna och externa kontakter samt översättningsbyrå rörande dokumentationsunderlaget

VI SÖKER DIG SOM:

Har relevant eftergymnasial utbildning på YH, högskole- eller universitetsnivå som rör dokumentation, administration eller på annat sätt är relevant för rollen. Du kan också ha relevant arbetslivserfarenhet som istället motsvarar relevant utbildning. Rollen ställer också krav på att du talar flytande svenska samt engelska och framförallt att du kan teknisk engelska.

Du bör ha kunskap inom:

 • Teknisk dokumentation
 • Administrativt arbete med hög struktur
 • Svenska såväl engelska språket på mycket god nivå

Det är meriterande om du:

Tidigare arbetat i liknande roll och om du varit med i projekt kopplat till byte av plattform.

OM KUNDFÖRETAGET:

Läs mer om JENSEN Sweden AB och deras verksamhet på – www.jensen-group.com

Under 2022 kommer bolaget att satsa på tillväxt där man rekryterar till flertalet avdelningar i syfte att få in kompetenta kollegor som kan stötta i det ökande antalet projekt man vunnit. Projekten är placerade i hela Europa, men även i Australien och USA där ökningen kommer ge flertalet framtida karriärvägar och där man försöker främja möjligheten till detta. Bolaget präglas av en ”en för alla, alla för en” kultur och man har god sammanhållning. Om du vill komma till en plats där du får en långsiktigt trygg anställning på ett bolag som det går bra för så har du kommit rätt!

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av Friday. Tanken är att du på sikt ska kunna bli anställd hos kund förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet. Din anställning inleds med en introduktion med tydligt introduktionsprogram.

ÖVRIG INFORMATION:

 • Omfattning: Heltid
 • Start: Januari 2022 – vi tar hänsyn till uppsägningstid dock som högst 2 månader.
 • Placering: Viared utanför Borås
 • Kontaktperson: Dino Segetalo, dino.segetalo@friday.se 
 • Lön: Fast månadslön

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?