Junior Utvecklingsingenjör till innovativa AstaZero

Har du en avklarad masterutbildning inom elektroteknik, datavetenskap, telekommunikation eller motsvarande? Vill du vara en del av ett företag som är världsledande inom verifiering av framtidens automatiserade och uppkopplade transportsystem? Då är detta tjänsten för dig! Detta är en god möjlighet för dig att bidra till att möjliggöra utmanande tester för automatiserade och uppkopplade fordon för att säkra en trygg och hållbar trafikmiljö i framtiden.
Ansök här
markerGöteborg
22.12.2021

OM TJÄNSTEN:

AstaZero är världens första fullskaliga testmiljö för framtida trafiksäkerhet. Vad som är unikt med anläggningen är att de olika trafikmiljöerna gör det möjligt att testa avancerade säkerhetssystem och deras funktioner för alla typer av trafik- och trafiksituationer. Detta möjliggör forskning, utveckling och certifiering av framtida trafiksäkerhetssystem och fungerar som en internationell arena öppen för fordonstillverkare, leverantörer, lagstiftare, universitet och högskolor från hela världen.

Som Utvecklingsingenjör hos AstaZero kommer du att utgå från kontoret på Lindholmen i Göteborg där du kommer att ingå i ett agilt utvecklingsteam. Teamet präglas av ett starkt samarbete där man arbetar projektbaserat utifrån Scrum. Detta är en god möjlighet för dig att bidra till att möjliggöra utmanande tester för automatiserade och uppkopplade fordon för att säkra en trygg och hållbar trafikmiljö i framtiden.

ARBETSUPPGIFTER:

I tjänsten som Utvecklingsingenjör kommer du, tillsammans med dina kollegor, ges möjligheten att skapa unika och virtuella testmiljöer för att kunna bygga vilket scenario som helst med fokus på Active Safety. Du kommer att få en nyckelroll där du får vara med och bidra i utvecklingen av testutrustning, testmetodik och testmiljöer för att AstaZero fortsatt ska vara världsledande inom verifiering av framtidens automatiserade och uppkopplade transportsystem

Du kommer till exempel att:

 • Utveckla automatiserade virtuella tester som är användbara för funktionssäkerhet, fordonsdynamik, V2V (vehicle-to-vehicle), V2I (vehicle-to-infrastructure) och förarens beteende.
 • Utveckla HIL- och VIL-tester.
 • Vara med och bidra till en säker och hållbar trafikmiljö i framtiden.

VI SÖKER DIG SOM: 

 • Har en avklarad masterutbildning inom elektroteknik, datavetenskap, telekommunikation eller annat relevant område.
 • Har goda kunskaper inom C/C++ och Python.
 • Är flytande i engelska i både tal och skrift och har som minst goda grundläggande kunskaper i svenska, detta då språken kommuniceras internt.

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av connectivity, till exempel mot uppkopplade bilar.
 • Har arbetat med olika kommunikationsgränssitt, så som TCP/IP, http, websocket mm.
 • Har vana vid att arbeta med olika varianter av Linux-distributioner och inbyggda system.
 • Har kunskap inom kartgenerering, sensor fusion och machine learning.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet där vi som person tror att du har en passion för teknik. Vi tror även att du besitter en god samarbetsförmåga och att du uppskattar att arbeta i team. Du är vidare både strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Du är också självgående och tar dig an dina arbetsuppgifter med en stor känsla för ansvar.

OM KUNDFÖRETAGET:

AstaZero är världens första fullskaliga testmiljö för framtida trafiksäkerhet. Vad som är unikt med anläggningen är att de olika trafikmiljöerna gör det möjligt att testa avancerade säkerhetssystem och deras funktioner för alla typer av trafik- och trafiksituationer. Detta möjliggör forskning, utveckling och certifiering av framtida trafiksäkerhetssystem och fungerar som en internationell arena öppen för fordonstillverkare, leverantörer, lagstiftare, universitet och högskolor från hela världen.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday med ambitionen att efter 6–12 månader bli anställd direkt hos AstaZero.

ÖVRIG INFO:

 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Placering: Lindholmspiren 3, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Sophie Tisell
 • Lön: Fast månadslön

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?