Junior Javautvecklare till Pilotfish

"We bring Internet of things into public transport" - Pilotfish. Nu söker vi en duktig programmerare inom Java som vill vara med och skapa lösningar för kollektivtrafiken. Här erbjuds du möjligheten att bidra och utvecklas i ett spännande företag på frammarsch!
Ansök här
markerGöteborg
03.12.2021

Är ditt stora intresse programmering? Vill du få användning av dina kunskaper i Java och mjukvaruutveckling? Värdesätter du en företagskultur som präglas av engagemang, gemenskap och kreativitet? På Pilotfish får du möjlighet att ta del av detta och vara en viktig del i deras fortsatta utveckling. Är du den vi söker har du möjlighet att bidra och utvecklas i ett spännande företag på frammarsch.

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för Pilotfishs räkning en duktig och driven systemutvecklare som vill arbeta i Java. Pilotfish är ett mycket innovativt, miljömedvetet och snabbväxande bolag från Sverige, med fokus på att förbättra kollektivtrafiken både i Sverige och på den Europeiska marknaden. Pilotfish har kontor i Sverige, Tyskland och Frankrike och du kommer sitta på kontoret vid Lilla Bommen – mitt i hjärtat av Göteborg. På Göteborgskontoret sitter cirka 30 medarbetare varav 12 arbetar med utveckling, som i sin tur är uppdelat i embedded- och backend-team.

I tjänsten som systemutvecklare kommer du att få du arbeta tillsammans med trevliga kompetenta kollegor och ta del av ett coachande ledarskap och agila processer. Du kommer du att tillhöra ett tätt och sammansvetsat team på cirka 6 personer och där du kommer att få arbeta med systemutveckling i Java. Teamet arbetar agilt enligt scrum och arbetet sker i ärendehanteringssystemet Jira. Rollen erbjuder stora möjligheter att bredda sig inom området och på sikt finns goda utvecklingsmöjligheter inom positioner såsom Solutions Architect eller Tech Sales.

Du kommer vidare till exempel att:

 • Arbeta med med applikationsutveckling och systemintegration.
 • Arbeta med specifikation av applikationslogik, design, analys, implementation, dokumentation samt tester.

VI SÖKER DIG SOM:

 • Har en högskole- eller masterexamen inom IT och mjukvaruutveckling.
 • Har ett brinnande intresse för mjukvaruutveckling.
 • Besitter mycket goda kunskaper i Java och SQL.
 • Du har vid sidan av studierna arbetat extra som programmerare eller så har du hobbyprojekt att visa upp. Skicka gärna med detta i din ansökan i sådana fall.
 • Obehindrat för dig på svenska och engelska.

Följande tekniker är ”bra att ha” men inget krav:

 • Erfarenhet av att arbeta agilt, gärna från Scrum.
 • Har kunskap/erfarenhet av IoT-lösningar, AWS, MQTT, Kafka och Elasticsearch.
 • Har tidigare erfarenhet från testning i allmänhet och automat-test i synnerhet.
 • Kan kommunicera på tyska eller franska.

Vidare kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet. För att trivas i kulturen på Pilotfish är du prestigelös, uppskattar samarbete och ser dig själv som en viktig del för att bidra till positivt arbetsklimat och företagets utveckling. Som person är du strukturerad och noggrann i ditt tillvägagångssätt i arbetet. Du är självgående och gör alltid ett eget försök att lösa de problem du ställs inför i ditt arbete. För att bli framgångsrik i rollen är du analytisk och initiativtagande. Din samarbetsförmåga är hög och du värdesätter dina kollegor och ert interna samarbete.

OM KUNDFÖRETAGET: 

Pilotfish är ett mycket innovativt, miljömedvetet och snabbväxande bolag från Sverige, med fokus på att förbättra kollektivtrafiken. Företaget leder branschens förändring från proprietära leverantörslåsta system till ett ekosystem där standardiserade gränssnitt och leverantörer av systemmoduler är normen. Pilotfish erbjudande består av en öppen, molnbaserad plattform för fordonskommunikation och applikationer för fleet management. Tekniken är baserad på standarder och IT-arkitektur från organisationen ITxPT (Information Technology for Public Transport), och integrerar både standardsystem och äldre icke-standardsystem. Pilotfish vision är att förbättra kollektivtrafiken tills den blir det självklara valet för resande. Vill du veta mer om Pilotfish? Besök deras hemsida.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer att vara anställd av Friday. Ambitionen från kund och vår sida är att du efter denna period blir direkt- och tillsvidareanställd av Pilotfish.

ÖVRIG INFO:

 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Lilla Bommen 2, Centrala Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Sophie Tisell
 • Lön: Fast månadslön 
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?