Strategisk inköpare med teknisk bakgrund

Som strategisk inköpare kommer du att ha stort ansvar för vår kunds samarbete med konstruktion i utvecklingsprojekt. Din uppgift är att ansvara för inköpen för tre delområden, Metall working parts, Chemicals och Non-Metallic products. Vidare kommer du att vara navet mellan projektledare och leverantör för att säkerställa att hålla tidsplan, kostnad och säkerställa kvalité efter behov.
Ansök här
markerStockholm
26.11.2021

OM TJÄNSTEN:

Som strategisk inköpare kommer du att ha stort ansvar för vår kunds samarbete med konstruktion i utvecklingsprojekt. Din uppgift är att ansvara för inköpen för tre delområden, Metall working parts, Chemicals och Non-Metallic products. Vidare kommer du att vara navet mellan projektledare och leverantör för att säkerställa att hålla tidsplan, kostnad och säkerställa kvalité efter behov. 

Du har även ansvar för att driva förändringsarbete i organisationen med avseende på att underlätta prototypflödet tillsammans med övriga intressenter och leverantörer. Som inköpare har du delvis ansvar för att genomföra upphandlingar och skriva prisavtal med befintliga leverantörer. Rollen innebär ett kontinuerligt arbete med leverantörsrelationer och underhålla befintlig leverantörsbas. Det är många projekt som löper parallellt med varandra med olika krav och behov. Detta ställer höga krav på struktur och ordning samt en förmåga att hantera många ärenden samtidigt.

VI SÖKER DIG SOM HAR: 

 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
 • Något eller några års erfarenhet som strategisk inköpare
 • Erfarenhet av att jobba mot projekt
 • Tidigare erfarenheter att samarbeta med leverantörer
 • Kompetens inom Kablage/Elektronik
 • Flytande engelska och svenska, både i tal och skrift

Vi söker dig som är en naturlig ledare som är van att ta kontakt och skapa nätverk, både internt och externt. Vi ser gärna att du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Det är också viktigt att vara en lagspelare då det finns ett tätt samarbete med många olika funktioner internt så som andra strategiska och operativa inköpare, kvalitetsfunktioner, konstruktion, planering, projektledare m.m. Att vara samarbetsinriktad, pragmatisk och lösningsorienterad är en självklarhet och även att driva arbetet framåt självständigt. För att lyckas i tjänsten krävs en vilja att lösa problem och jobba proaktivt med att identifiera och genomföra ständiga förbättringar tillsammans med kollegorna. Det krävs att du är beslutsmässig, fokuserad och har en kravställande sida. 

OM KUNDFÖRETAGET: 

Kunden är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. På sikt finns goda möjligheter till anställning hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO:

 • Omfattning: Heltid
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Placering: Järfälla
 • Kontaktuppgifter: Mattias Isik
 • Lön: Marknadsmässig

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?