Interaktionsdesigner till Stena Line!

Tycker du att livet är för kort för att fatta meningslösa beslut? Bli Stena Lines nya interaktionsdesigner!
Ansök här
markerGöteborg
28.04.2021

Nu finns den perfekta möjligheten för dig som är junior, driven och hungrig som vill ta första steget som interaktionsdesigner. Här får du möjlighet att arbeta i ett innovativt team som alltid har kunden i fokus. Du får vara med på en transformativ resa där dina åsikter och idéer tas på allvar i bolagets och teamets framtida utveckling. Mer seniora kollegor kommer stötta dig – allt för att du ska känna dig trygg. Känner du att du stämmer in på rollen som Stena Lines, Martech teamets nya interaktionsdesigner så sök redan idag, då vi tillämpar löpande urval!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för kunds räkning en driven och duktig interaktionsdesigner. Stena Line är i en transformativ fas när det kommer till digitalisering. Stena Lines mål är att leverera sömnlösa kundupplevelser på mer relevanta, tillgängliga och hållbara sätt. På avdelningen Digital Transformation driver de förändringar genom att anpassa människor, processer och teknologier över hela företaget.

Som interaktionsdesigner kommer du att bli en ämnesexpert och kundförespråkare för att utveckla den framtida användarupplevelsen för Stena Line på deras nya webbplats och andra digitala kontaktpunkter, vilket skapar en konsekvent och sömlös kundupplevelse. Du kommer att vara involverad i förstudier, planering och ledning av UX-aktiviteter från början till slut – projektera, identifiera och lösa problem. Detta inkluderar att vara en länk mellan affärsintressenter, grafiska designers och tekniska team (inkl. UI-designers / utvecklare) för att påverka beslut ur ett användarupplevelseperspektiv.

I tjänsten kommer du bland annat:

 • Utveckla och visualisera användarupplevelsen genom att skapa mock-ups, wireframes, interaktiva prototyper etc.
 • Bidra till en agil utvecklingsmiljö där effektiviteten från idé / insikt, till prototyp / test och kundfeedback går snabbt för att ständigt lära sig och få nya insikter samt leverera värde.
 • Du kommer vara en nyckelspelare i att utveckla processer och sätt att arbeta samtidigt som den totala UX-kunskapen i hela organisationen förbättras.
 • Leverera enligt Stena Line varumärkesstrategi, kommunikationsplattform, inklusive utseende och känsla, personlighet och varumärkespositionering.

VI SÖKER DIG SOM:

 • Har en universitetsexamen i interaktionsdesign eller liknande.
 • Har en god teknisk förståelse av digitala/webb/mobila-plattformar.
 • Besitter goda kunskaper i Adobe XD, Sketch, InVision och Figma.
 • Vill vara en del av alla faser i UX-kedjan, från designstrategi, framtag av koncept, planering, användarundersökningar till UI-design.
 • Är kommunikativ och driven som person samt har lätt för att samarbeta med andra.
 • Är obehindrad i både svenskan och engelskan då båda språk ingår i det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat i en liknande roll tidigare.
 • Förståelse för mjukvaruutveckling.
 • Erfarenhet av e-commerce från skolan eller extraarbete.
 • Erfarenhet av att arbeta med olika CMS-verktyg.

Hos Stena Line betyder din personlighet lika mycket som hur bra du är på vad du gör. Vi letar efter någon som ser möjligheter snarare än hinder. Du närmar dig givna uppgifter med en analytisk inställning med förmågan att identifiera och förstå mönster och översätta dem. Vi hoppas också att du har en solid förståelse för interaktionsdesign och informationsarkitektur. För att trivas i rollen krävs det att du är en doer och får saker och ting gjorda. Du är pragmatisk och förstår att man inte kan stanna för länge i researchstadiet innan man börjar producera.

OM FÖRETAGET:

As the leader of sustainable shipping, Stena Line has Europe’s most comprehensive route network focusing on transportation of both passengers and freight. We have over 4300 employees in our Stena Line family across Scandinavia, around the UK and the Baltics, making a contribution to our company. We believe it is up to us where we want to go next and how far we want to go. The journey starts with us.

Working at Stena Line means having a safe and stable workplace and a great work-life balance. We are committed to maintaining and developing a sustainable working environment, free from harassment, that gives equal opportunities to everyone. We embrace equality, diversity and inclusion – and welcome all applicants. Read more about Stena Line here.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday men med ambition att du på sikt blir anställd direkt hos Stena Line, förutsatt att alla parter är nöjda.

ÖVRIG INFO:

 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Start: Omgående, efter examen eller efter sommaren
 • Placering: Masthuggskajen i Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se
 • Lön: Fast månadslön

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufas.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?