Kreativ och nyfiken webbredaktör med intresse av digital strategi

Detta är möjligheten för dig som är i början av din karriär och vill komma in på ett väletablerat bolag som Stena i en roll som webbredaktör. En spännande och långsiktig tjänst där din kreativitet och drivkraft får blomma ut! Läs mer och vänta inte med din ansökan då vi tillämpar löpande urval.
Ansök här
markerGöteborg
16.04.2021

Detta är möjligheten för dig som är i början av din karriär och vill komma in på ett väletablerat bolag som Stena i en roll som webbredaktör. En spännande och långsiktig tjänst där din kreativitet och drivkraft får blomma ut! Läs mer och vänta in med dina ansökan då vi tillämpar löpande urval.

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för Stenas räkning en duktig, utåtriktad och kommunikativ webbredaktör med intresse av web och digital strategi. I rollen som webbredaktör kommer du ingå i web-solutionsteamet som startades för 4 år sen och som nu består av ett mindre och sammansvettsat team. Teamet består av 6 personer med en senior och bred kompetens, allt från wordpress-utvecklare, UX-designer till frontendutvecklare. Teamet arbetar tvärfunktionellt så även om man besitter en viss titel är alla måna om att hjälpa till där det behövs.

Därmed är detta en spännande tjänst för dig som vill arbeta i en bred roll där ingen dag är den andra lik, snarare än att fördjupa sig inom ett nischat område. Det anses som positivt om du tar för dig och bollar idéer och tankar med dina kollegor för att driva teamet och organisationen framåt.

Vidare kommer du dagligen uppdaterar Stenas webbsidor (tex stenaline.se, Stena Line Blogg) med fokus på innehåll, text, bild, form, grafik med mera. Du kommer även att uppdatera deras Facebook- och Youtubekanaler. Att grafiskt producera lokala kampanjer för hemsidan och kommunicera centrala och lokala kampanjer, ingår även i arbetsuppgifterna. Som du säkert förstår innefattar tjänsten många kontaktytor, perfekt för den pratglade!

Här kommer lite konkreta exempel på arbetsuppgifter:

 • Populera/uppdatera och skriva content.
 • Analytisera och bygga rapporter och hitta fynd Google Analytics eller liknande system.
 • Ta korta supportärende, t ex uppdatera länkar, lägga till ikoner, redigera bilder eller filmer.
 • Hålla i demos för utvecklade produkter.
 • Skriva och administrera nyhetsbrev.
 • Social marknadsföring.
 • Google Adwords.

VI SÖKER DIG SOM:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis webbredaktör, webbutveckling, digital marknadsföring eller liknande.
 • Är duktig på att uttrycka dig i text.
 • Har intresse och kunskaper inom SEO-Copywriting.
 • Har suttit i Google Analytics eller liknande program.
 • Besitter grundkunskaper i HTML och CSS.

Det är meriterande men absolut inget krav om du har kunskaper i WordPress, Json eller A/B-tester och kundundersökningar.

Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in hos Stena Group IT krävs det att du som person är konsultmässig, driven och engagerad. Du är nyfiken och öppen som person och ser värdet i att arbeta i team där alla arbetar för att nå bolagets gemensamma mål. Du är kreativ i ditt arbete och tänker utanför ramarna för att komma på nya tillvägagångssätt som utvecklar dig, teamet och bolaget. För dig är det en självklarhet att vara med och bidra, komma med nya idéer och ständigt kommunicera på bästa sätt gentemot kollegor och kunder.

OM KUNDFÖRETAGET:

Stena AB koncernen är ett av de största familjeägda bolagen i Sverige och har sina verksamheter globalt inom fem affärsområden: Färjelinjer, Drilling, Shipping, Fastigheter och övriga investeringar inom Adactum. Med omtanke, innovation och effektivt utförande som ledord arbetar våra 15 500 medarbetare runt om i världen med att skapa värde för våra kunder.

Stenakoncernen ligger i framkant när det kommer till digital transformation, att utnyttja stora datamängder och artificiell intelligens. På Stena är det inte bara snack med artificiell intelligens! Här arbetar de faktiskt med AI på riktigt i en mängd olika projekt och användningsområden. På Stena Group IT arbetar idag ca. 120 medarbetare. Klicka här om du vill läsa mer om Stena AB och Stena Group IT.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:

 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Start: flexibelt, gärna omgående eller i juni efter examen
 • Placering: Masthuggskajen Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?