Junior strategisk inköpare med intresse för digitalisering

Är du kanske nyexaminerad och besitter ett stort intresse för teknik och digitalisering? Har du även arbetat vid sidan av studierna som inköpare och vill ta nästa steg i din ...
Ansök här
markerGöteborg
15.04.2021

Är du kanske nyexaminerad och besitter ett stort intresse för teknik och digitalisering? Har du även arbetat vid sidan av studierna som inköpare och vill ta nästa steg i din karriär och arbeta i en spännande och komplex miljö? Sök idag!

OM TJÄNSTEN:

Vår kund söker nu en strategisk inköpare till deras team som idag består av 16 medarbetare. Teamet innefattar både strategiska, operativa samt taktiska inköpare. Avdelningen besitter en mångårig erfarenhet där de dagligen arbetar nära både designavdelningen samt leverantörerna. Kunden navigerar i en komplex miljö samt utmanar gränserna för vad som anses vara tekniskt möjligt. Goda kommunikations- och planeringsförmågor är viktigt likväl som ett positivt tankesätt och ett stort engagemang.

Du kommer att ansvara för ett antal specifika leverantörer, där din huvudsakliga uppgift som strategisk inköpare kommer vara att leda upphandlingsrelaterade aktiviteter med såväl internationella som svenska leverantörer. Arbetet kräver en förmåga att etablera och upprätthålla långsiktiga relationer med leverantörer, tillsammans med resten av teamet. Vi letar efter någon som utmärker sig i att analysera data, sammanställa värdefulla rapporter samt har ett intresse för BI-applikationer. Du kommer att vara en viktig medlem i process-, metod- och verktygsforumet för att utveckla sättet att arbeta med digitalisering.

Arbetsuppgifterna kommer exempelvis innebära följande:

 • Hantera din egen leverantörsbas.
 • Stödja affärsområdets projekt och program med kommersiellt ansvar och kontinuerligt utvärdera marknadens konkurrenskraft för den nuvarande leverantörsportföljen.
 • Ansvara för att förhandla, aktivt hantera och vidareutveckla leverantörsavtalen.
 • Se till att inköpsstrategin, inköpspolicyn och procedurerna är uppfyllda.
 • Vara en kontaktpunkt för hantering av relevant inköpsinformation.
 • Vara en viktig funktion i digitaliseringsresan och utveckla arbetssätten.
 • Vara en nyckelmedlem med ansvar för dataanalys.

För att lyckas i rollen bör du ha ett stort kommersiellt och tekniskt intresse samt vara kapabel till att upprätta förtroende i externa såväl som interna relationer. Du bör dessutom vara driven och öppen för nya idéer samt ha goda sociala färdigheter.

VI SÖKER DIG SOM: 

Effektivt kan samarbeta med dina kollegor såväl som kunder samt att du arbetar välplanerat med ett analytiskt tankesätt som tillåter dig att anpassa dig efter din omgivning.

Vi ser gärna att du:

 • Har eftergymnasial utbildning inom industriell ekonomi, inköp eller liknande.
 • Talar och skriver flytande svenska och engelska.
 • Vi ser gärna att du arbetat vid sidan av studierna i en liknande roll som innefattat inköp eller där du drivit projekt inom digitalisering.

Som person ser vi gärna att du är skicklig på att arbeta självständigt samt att du är kapabel till att ta egna initiativ i interaktionen med nuvarande och potentiella leverantörer. Du är affärsinriktad med utmärkta kommunikativa förmågor och ska kunna arbeta strategiskt med stort fokus på kundens behov och tillfredsställelse samt vara lyhörd.

OM ANSTÄLLNINGEN: 

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. På sikt finns goda möjligheter till anställning hos kundföretaget.

ÖVRIG INFO:

 • Omfattning: Heltid
 • Start: Juni 2021
 • Placering: Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Rebecka Forsman
 • Lön: Fast månadslön, marknadsmässig

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?