Senior Serviceingenjör till Maskin & Laser Teknik AB

Vill du hamna på en familjär arbetsplats med rörliga dagar och hög teknisk nivå? Har du några års erfarenhet av en liknande roll där du specifikt arbetat med vibrationsmätning? Passa på att söka tjänsten som Senior Serviceingenjör till Maskin & Laser Teknik AB!
Ansök här
markerGöteborg
20.01.2021

OM TJÄNSTEN:

Som senior serviceingenjör på MLT kommer du framförallt att arbeta med vibration och tillståndskontroll (Condition Monitoring) men med avsikt att utöka tjänsten inom fler av företagets affärsområden.

Arbetet hos MLT består till stor del av kundkontakt. Detta genom besök ute hos kund där mätningar utförs men också från kontoret via permanent uppkopplade mätsystem. Ytterligare en del i arbetet är analys av mätdata och rapportskrivning.

Tjänsten i sin helhet bygger på stor flexibilitet hos dig som person. Där schemat för arbetsdagen/veckan kan komma att förändras snabbt. Detta gör att känslan för prioritering och konsten att lägga saker åt sidan för att sedan återgå till dem värderas högt.

 Då kunderna finns placerade runt om i hela Sverige förekommer en hel del resor och övernattningar i tjänsten, vilket du måste känna dig bekväm och flexibel med. Periodvis kan det förekomma mycket resor där du är borta ett par nätter i veckan. Resorna görs med bil eller tåg/flyg.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utföra komplexa mätningar med handburna instrument hos kund.
 • Övervaka och göra mätningar på distans via uppkopplade system.
 • Analysera resultaten med hjälp av programvara och skriva rapporter till kund.
 • Ha mycket kundkontakt och möta/prata med kunder dagligen.

Vi SÖKER DIG SOM:

Har några års erfarenhet från en liknande roll där du arbetat specifikt med vibrationsmätning inom tillverkande industri. Du har en ingenjörsutbildning i grunden inom exempelvis mekatronik, elektronik, maskin/mekanik eller liknande och har ett intresse för att arbeta praktiskt ute i fält och med en hög ambitionsnivå.

Du har:

 • Erfarenhet av vibrationsmätningar och arbetat praktiskt ute i fält.
 • Erfarenhet av mekaniskt eller tillståndsbaserat underhåll inom industrin.
 • ISO utbildning (18436-2 Kategori II, vibrationsanalytiker) utfärdad av Mobius Institute eller liknande.
 • Har god datorvana och erfarenhet av Office-paketet.
 • Pratar och skriver obehindrat svenska då du använder språket dagligen både muntligen och skriftligen. Även engelska förekommer i stor utsträckning i tjänsten vilket ställer krav på goda kunskaper i tal och skrift.
 • B-körkort.

Som person har du ett eget driv och tycker det är roligt med problemlösning. Är orädd i nya omgivningar och med att träffa nya personer. Drivs av att ge ett gott intryck och service. Du har god mekanisk förståelse och är tekniskt nyfiken. Vidare ser vi att du är flexibel då det är en del resande i tjänsten och att du på sikt när du är inne i företaget vill vara självgående och ta ett stort eget ansvar.

OM KUNDFÖRETAGET:

MLT erbjuder avancerade precisions-mätinstrument och mättjänster för förebyggande och avhjälpande underhåll samt utbildning inom alla verksamhetsområden. Bolagen arbetar mot ett flertal olika branscher såsom processindustrier, Automotive, Kärnkraft, Papper, Vindkraft och Stål/Gruvindustri. På MLT är det i dagsläget 30 medarbetare och deras huvudkontor ligger i Göteborg. De är verksamma runtom i hela Sverige och finns också i Norge och Finland. Vill du läsa mer om MLT? Besök gärna deras hemsida.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 9 månader blir direktanställd hos kunden.

STARTDATUM:

Datum för start: Enligt överenskommelse

ÖVRIG INFO:

 • Omfattning: Heltid.
 • Placering: Göteborg, Ångpannegatan 6.
 • Konsultchef: Gabriella Bergström.
 • Lön: Marknadsmässig.

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?