Data Content och Quality Manager till Creditsafe!

Vill du arbeta på världens mest använda kreditupplysningsföretag? Vill du bli en del av ett innovativt företag som verkar i 13 olika länder? Har du tidigare arbetat med stora mängder data och vill ta ett kliv mot mer ansvar och utveckling i din karriär? Då är den här rollen något för dig!
Ansök här
markerGöteborg
01.09.2020

Som världens mest använda kreditupplysningsföretag levererar Creditsafe kvalitativ information till stora som små företag, kommuner, myndigheter och organisationer. Bolaget startades 1997 och har idag 23 kontor i 13 länder och över 100 000 nöjda kunder. Då Creditsafe expanderar söker dem nu sin nya stjärna som skall ingå i Operationsteamet i Göteborg.

OM TJÄNSTEN:

Friday söker för Creditsafes räkning en Data Content och Quality Manager. Som Data Content och Quality Manager kommer du att ansvara för att innehållet och kvaliteten i de databaser som Creditsafe ansvarar för uppfyller lagkrav samt håller den mycket höga kvalitet som Creditsafe Scandinavia har idag. Har du tidigare arbetat med stora mängder data och vill ta ett kliv mot mer ansvar och utveckling i din karriär? Då är den här rollen något för dig! Du kommer att ingå i ett team på fem personer som sitter på deras skandinaviska huvudkontor i Göteborg. Du kommer vistas i trevliga och nyrenoverade lokaler där teamet sitter tillsammans i öppet landskap. Det råder en härlig och öppen företagskultur där alla i teamen hjälps åt och hjälper varandra för att nå företagets gemensamma mål. Utöver det har du mycket kontakt med produktutvecklingsteamet samt koncernens olika datateam.

För att du skall känna dig trygg och komma in i rollen på bästa sätt kommer det finnas en introduktionsperiod. Beroende på vad du har med dig sen tidigare kommer innehållet anpassas därefter. Stor vikt kommer läggas på att lära upp dig i de riktlinjer, lagkrav och den GDPR policy som råder då det är teamets huvudsakliga uppgift att all data följer de lagkrav som finns. När du känner dig mer bekväm i din nya roll och i de arbetsuppgifter den innefattar kommer även ansvarsområden öka successivt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Att importer av data från våra leverantörer till våra databaser sker på ett effektivt och säkert sätt
 • Att upprätthålla kvaliteten i våra databaser och löpande arbeta med kvaliteten både vad gäller korrekthet och effektivitet
 • Att vi uppfyller lagkraven för vår kreditupplysningsverksamhet gällande utredning samt rättning av kreditupplysningsdata
 • Att ansvara för förstudier, kravställning, testning samt aktivt delta i utvecklingsarbetet kring den data vi hanterar
 • Att ansvara för kontakterna med våra olika leverantörer och relationerna med dem

VI SÖKER DIG SOM:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område (tex. systemvetenskap) och/eller motsvarande arbetserfarenhet
 • Arbetat 2-5 år i en liknande roll och hanterat komplexa databaser med stora mängder data
 • Har god förståelse för SQL och hur en databas är uppbyggd
 • Pratar och skriver svenska och engelska obehindrat

Det är meriterande om du har:

 • Branscherfarenhet från inkasso- eller kreditbranschen
 • God förståelse av GDPR från tidigare arbete
 • Förmågan att föra dig på de övriga skandinaviska språken

Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in hos Creditsafe krävs det att du som person är strukturerad, driven och noggrann. Du är kommunikativ och kan arbeta i team och ha många kontaktytor samtidigt som du är analytisk och har förmågan att kunna koppla av och grotta ner dig i en arbetsuppgift. För dig är det en självklarhet att vara med och bidra, komma med nya idéer och ständigt kommunicera på bästa sätt gentemot kollegor och Creditsafes kunder.

OM KUNDFÖRETAGET:

Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag som ger dig en tydlig bild över det ekonomiska läget och vilken risk ditt företag ställs inför. Vi samlar information från en mängd officiella källor, däribland våra svenska myndigheter. Utifrån behov kan du ta del av vår information på tre sätt – som webbtjänst med egen inloggning på vår hemsida, som integrerad lösning eller via filleverans.

Creditsafe är så mycket mer än bara en vanlig arbetsplats. Vi kan skryta om träning på arbetstid, ett nyrenoverat kontor, kickoffer och roliga personalfester. Men den största anledningen till att vi går till jobbet varje dag är för att vi är ett härligt gäng med en unik sammanhållning. Våra passionerade medarbetare är framgångsfaktorn för att nå våra mål, det tänker vi skryta om! Vill du läsa mer? Besök gärna deras hemsida.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är en direktrekrytering vilket betyder att du kommer bli anställd direkt hos Creditsafe.

ÖVRIG INFO:

 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Placering: Centralt i Göteborg, Fabriksgatan 7
 • Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström
 • Fast månadslön

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Sökord: Databaser, SQL, Kreditupplysningsföretag, Inkasso, Systemvetare.