Junior Mekanikkonstruktör till Revolutionerande PowerCell

Göteborg

Kontaktperson:Pontus Somi
Omfattning:Heltid
Placering:Göteborg

Har du en god designförmåga och erfarenhet från CAD? Vill du vara med och förändra marknaden för energiproduktion till den bättre? Den ledande producenten av vätgasdrivna bränsleceller, PowerCell, söker nu en junior mekanikkonstruktör att utöka sitt team i Göteborg med. Är du den vi söker? Varsågod att lämna in din ansökan, redan idag!  

Om tjänsten:

PowerCell söker nu en junior mekanikkonstruktör till sitt team som ansvarar för integrationen av bränslecellssystem. Här rör sig organisationen snabbt i arbetet mot att leverera bränsleceller och system med nollutsläpp till sina kunder världen över. På kontoret i Göteborg möts du därför av drivna kollegor med gedigen erfarenhet och en hängivenhet att luta dig mot i utvecklingen i såväl rollen som företaget. Teamet du kommer ingå i består av 14 personer inom mekanik- och elkonstruktion, med ett stort engagemang och driv. Tillsammans kommer ni arbeta med spjutspetsteknik, där du också ges möjligheten att vara med och påverka både arbetet och organisationen i beslut.   

Som junior mekanikkonstruktör på PowerCell kommer du, tillsammans med ditt team, arbeta projektbaserat inom tekniskt säljstöd och konceptutveckling. Här ingår därför allt ifrån konceptuell design och layout av system, till tillverkningsritningar av skräddarsydda fästelement. Rollen kräver en förståelse för olika typer av tillverkningsprocesser att granska utifrån olika perspektiv. Genom att arbetet till stor del innefattar mekanisk konstruktion, söker vi dig som även har en god designförmåga inom CAD. 

I din roll som junior mekanikkonstruktör kommer du:

 • Vara en mekanisk resurs för design av system, där intern- och kundspecifikationer uppfylls i olika applikationer: on- och off road, marint, stationärt och flyg. 
 • Ansvara för mekanisk konstruktion av strukturella komponenter och kapsling för utveckling av en säker och kompatibel produkt för bränslecellsystem. 
 • Utifrån specificerade ritningar, fastställa och använda relevant GD&T för valt material och tillverkningsprocess. 
 • Arbeta med tekniskt säljstöd och konceptutveckling

Vi söker dig som: 

 • Besitter en relevant utbildning, till exempel maskinteknik, mekanik, industri eller motsvarande. 
 • Är bekväm med att arbeta med CAD-programvara
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Det är inte nödvändigt, men meriterande om du:

 • Har erfarenhet av konstruktion från områdena plåtkonstruktion, design för montering och/eller dragning av rör och kablar. 
 • Tidigare har arbetat i Catia V5
 • Kan tillämpa strukturell beräkning
 • Har erfarenhet av bränslecellsteknik 

Som person tror vi att du, utöver ditt tekniska intresse, besitter du en nyfikenhet och ivrighet i att lära för utvecklas långsiktigt. Du är orädd och har ett starkt driv för att ro dina arbetsuppgifter i hamn. För att samarbetet med övriga kollegor ska underlättas ser vi gärna att du är kommunikativ och strukturerad. I en miljö med snabbt tempo och skiftande fokus och ansvar, är du som vi söker också beredd att omfamna förändringar. 

Om företaget:

PowerCell arbetar hårt för att leverera kraftfulla vätgasdrivna bränsleceller och system till sina kunder världen över. I takt med att efterfrågan på produkterna ökar, ligger företaget också i framkant i utvecklingen av bränsleceller. PowerCell tror starkt på sin teknik, och inte minst på sina medarbetares förmåga att leverera lösningar i världsklass –  dels nu, men också i framtiden. 

Om anställningen:

Detta är ett konsultuppdrag på 12 månader vilket innebär att du till en början är anställd av oss på Friday. Ambitionen från alla parter är att du därefter blir direktanställd hos kunden.  

Övrig info:

 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus.somi@friday.se
 • Lön: Fast månadslön

Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Friday 2022®
Long for tomorrow

Göteborg
Kungsportsavenyn 10
411 36
Stockholm
Skeppsbron 38
111 30 Stockholm
 

Kontor
 
Göteborg
Kungportsavenyn 10
411 36
Stockholm
Skeppsbron 38
111 30 Stockholm

Friday 2022®

Long for tomorrow