Warning: Undefined array key "_pnty_logo_attachment_id" in /home/fridayhe/friday.se/wp-content/plugins/ponty-connector/ponty-connector.php on line 101

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/fridayhe/friday.se/wp-content/plugins/ponty-connector/ponty-connector.php on line 101

Warning: Undefined array key "_pnty_logo" in /home/fridayhe/friday.se/wp-content/plugins/ponty-connector/ponty-connector.php on line 102

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/fridayhe/friday.se/wp-content/plugins/ponty-connector/ponty-connector.php on line 102

APC-ingenjör till världsledande kemibolag!

Göteborg

Kontaktperson:Gabriella Bergström
Omfattning:Heltid
Placering:Göteborg

Vill du få chansen att arbeta med utveckling av nya och innovativa material och lösningar, där du får vara en del av ett världsledande företag? Vi söker nu dig som har en universitetsutbildning inom kemiteknik eller motsvarande, som tycker om att ta sig an utmaningar och arbeta med problemlösning. Har du även ett intresse för IT/programmering så har du kommit helt rätt. Välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten:

Som APC-ingenjör (Advanced Process Control Engineer) hos vår kund kommer du få ta del av roliga utmaningar med ett team på världsnivå. Du kommer bidra till bättre vinst, säkerhet och effektivitet, samt stödja kundföretagets operatörer. Vidare kommer du att bygga och förbättra beräkningar och modeller för tillämpningar av tillsynskontroller - dessa styrtillämpningar spelar en betydande nyckelroll för att maximera produktion, vinst samt energieffektivitet. Tillsammans med det team som du kommer vara en del av, bestående av erfarna APC-ingenjörer och processingenjörer - kommer du delta i att genomföra APC-projekt inom företagets kemitekniska anläggning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Arbeta med dataanalys och modellidentifiering.
 • Utveckla och förbättra APC-lösningar.
 • Arbeta med underhåll av befintlig APC-system, såsom multivariabel styrenhet och realtidsoptimering applikationer.
 • Trimma applikationer och processkontrollsfunktioner.
 • Främja avancerad processkontroll som en nyckelkomponent i bolagets digitalisering.

Vi söker dig som:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom Kemiteknik, Automation och/ eller Processkontroll, eller motsvarande utbildning.
 • Har en stark analytisk och kommunikativ förmåga.
 • Har goda kunskaper i svenska samt engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av:

 • Multivariabel processkontroll, DCS samt grundläggande processkontroll.
 • Processmodellerings- och simuleringsverktyg.
 • Operatörsgränssnitt, HMI.
 • Honeywells kontrollsystem.
 • Aspen IP21, DMC, SAPC och RTO. 

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Vidare ser vi att du som person är självgående, samtidigt som du trivs att arbeta teambaserat, du är noggrann och har ett intresse för programmering och optimering av processen.

Om anställningen:

Detta är en rekrytering vilket betyder att du kommer bli anställd direkt hos vår kund, Friday ansvarar enbart för själva rekryteringsprocessen.

Övrig info:

 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående
 • Placering: Stenungsund
 • Kontaktperson: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se      
 • Lön: Fast månadslön

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

Friday 2022®
Long for tomorrow

Göteborg
Kungsportsavenyn 10
411 36
Stockholm
Skeppsbron 38
111 30 Stockholm
 

Kontor
 
Göteborg
Kungportsavenyn 10
411 36
Stockholm
Skeppsbron 38
111 30 Stockholm

Friday 2022®

Long for tomorrow